Hjemmetest – let og enkelt

Har du en mistanke om, at du har corona? Måske du de seneste dage har hostet og spruttet en lille smule. Det er efterhånden svært at få en test, hvis man ikke har symptomer, og selv her er der begrænsede åbningstider i testcentrene rundt omkring. Derfor er noget af det, der er blevet mere populært, da også hjemmetests, hvor du lynhurtigt selv kan sørge for svar på, om du potentielt kunne være smittet med corona.

En hjemmetest fungerer på samme måde som en kviktest, hvor du med en vatpind svaber indersiden af næsen eller i nogle tilfælde halsen, så du efter et kvarters tid har et svar på, om du kunne have corona. Der er en fejlmargen på testene, ligesom ved kviktest og PCR, så der er en risiko for, at det ikke opfanges, om du har corona. Til gengæld er det enormt simpelt at tage en hjemmetest, og det kræver ikke andet udstyr end det, der følger med i pakken.

De gode råd ved sygdom

Efter corona blev en del af hverdagen, opstod der lidt et paradoks, hvor man, hvis man havde en negativ test, tog på arbejde eller i skole. Mange har tillagt sig en vane med, at man glemmer, at helt almindelig sygdom, som ikke er relateret til Covid-19, også godt kan smitte og betyde, at det er bedst at blive under dynen. Derfor er det altså også vigtigt, at du sørger for at vurdere, om det i virkeligheden er bedst, du bliver hjemme, uanset om du har corona eller ej.

Det er altid en god idé at beskytte sig mod sygdom, men det er umuligt helt at undgå det. Du kan tage godt med tøj på, hvis vinden blæser, ligesom du kan holde dig på afstand af andre, der er syge, men der er ingen, der kan hindre, at du måske alligevel får fat i en virus.