Plej dit parforhold efter børn

Mange yngre par går særligt med én stor drøm for deres fremtid sammen. Det er at få børn sammen. Og netop børn er også en af livets helt store glæder og gaver. Men uanset hvor meget man ønsker dem, så vil mange par også opleve, at parforholdet efter børn er anderledes end før. Det kan være svært at finde sig til rette i disse nye roller, og det kan giver knas i forholdet. Så hvis du og din partner står i denne situation, må I ikke glemme at pleje netop jeres forhold.

Få hjælp til at styrke jeres parforhold

Når man pludselig står med ansvaret for et lille barn, så vil det ofte være det, der kommer til at fylde mere end noget andet. Det kan gøre det svært at finde ud af, hvordan man egentlig skal være kærester.

Ved at gå i parterapi kan du og din partner få støtte. Hvis I allerede går med visse problemer, kan I få hjælp til at løse dem sammen. Men selv hvis I ikke oplever store konflikter, kan parterapi være en stor hjælp i forbindelse med at styrke parforholdet. I kan blive klogere på, hvordan I kan være der for hinanden i denne nye situation. Derudover kan I også lære nogle nye redskaber at kende, som kan hjælpe jer, hvis der senere skulle opstå konflikter mellem jer.

Sæt tid af til hinanden

Mange par ville have stor glæde af at sætte mere tid af til hinanden. Det er nemt at glemme, men det er bestemt ikke mindre vigtigt, når der pludselig er mindre tid til romantik.

Om nødvendigt kan I overveje at efterlade børnene hos nogen, der kan passe dem en enkelt aften ad gangen. Nogle gange kan en lille time mere i institution også give jer et lille pusterum, som I kan tilbringe i kærlighedens navn.