Boost dit helbred med god søvn

Hvis du gerne vil give dit helbred et boost, er søvn et af bedste værktøjer. Vi bruger omkring en tredjedel af vores liv i drømmeland, men mange af os prioriterer ikke søvnen nok. Det resulterer ikke kun i ekstra mange gab i løbet af dagen, men også mere alvorlige ting. Det er helt godnat. Derfor kan du i denne oversigt læse hvordan du styrker dit helbred med gode søvnvaner. Hvis du er interesset i mere, så find flere informationer her.

Hvad gør søvn for din sundhed?

Søvn er lidt af en mirakelkur for din krop. Hver nat begynder din krop at genopbygge din krop. Alle de celler, led og muskler, som har arbejdet i løbet af dagen, bliver genopbygget, så de er klar til en ny dag. Din hjerne får også samme behandling. Det er derfor, at du tydeligt kan mærke bivirkningerne, når du ikke sover nok. Kroppen har simpelthen ikke haft tid nok til reparationsarbejdet.

Sådan sover du bedre om natten

Hvis du gerne vil lære at falde hurtigt i søvn om aftenen, er der mange ting som du kan gøre. Det blå lys fra TV og telefoner er meget forstyrrende for den naturlige søvnrytme, så undgå skærme en time inden sengetid. Derudover bør du kun bruge soveværelset til at sove i – det betyder, at du er i soveværelset og sengen så lidt som muligt i løbet af dagen. På den måde vænner hjernen sig til at forbinde soveværelset med søvn og bliver derfor hurtigere træt.

Opbyg gode vaner

Det er en god idé at have de samme søvnrutiner i weekenden og hverdagene. Hvis du går i seng kl. 23:00 i hverdagene og 01:00 i weekenderne, kan kroppen have svært ved at falde til ro, når der skiftes imellem forskellige sengetider. Vær derfor konsistent med sengetiderne. Din helbred og velvære vil takke dig.