Vigtig viden om ufrivillig barnløshed

Årligt er der mange par, der har et ønske om at blive forældre men som desværre oplever, at infertilitet hos enten manden eller kvinden er med til at sætte en stopper for dette ønske. I Danmark er op mod hvert tiende barn født ved hjælp af fertilitetsbehandlinger, og det vidner således om, at der er et generelt problem blandt befolkningen at ønsket om at blive forældre ikke kan indfries på naturlig vis. 

Der kan være mange årsager til, at man oplever ufrivillig barnløshed. Det kan dels have noget at gøre med de hormonelle niveauer i kroppen, der ikke giver anledning til befrugtningen af et æg, og det kan dels være afledt af nogle mekaniske årsager i kroppen, der kan afhjælpes ved eksempelvis osteopatisk behandling. 

Typiske årsager til infertilitet 

Som følge af at mange danske par årligt oplever, at de ikke kan få børn, er der opstillet en række typiske årsager til infertilitet. Disse årsager kan som nævnt dels bunde i hormonelle niveauer men kan også være udløst af tidligere sygdomme, der efterfølgende kommer til udtryk som mekaniske komplikationer for både manden og kvinden. Blandt de mest hyppige årsager til ufrivillig barnløshed er:

  • Tidligere underlivsbetændelser 
  • Manglende ægløsning 
  • Betændelsestilstande i mandlige kønsorganer 
  • En kombination af flere årsager

Der er dermed ikke ét svar på, hvorfor et par ikke kan få børn, men det kan i mange tilfælde være en kombination af forskellige årsager, der kan fungere som en hindring. I sådanne tilfælde anbefales det at besøge en fertilitetsklinik, hvor både manden og kvinden kan undersøges for, hvilke årsager der kan være grunden til ufrivillig barnløshed. 

Sådan kan et osteopatisk behandlingsforløb afhjælpe ufrivillig barnløshed

Førnævnte eksempler på årsager til infertilitet er blot et udpluk af mange mulige årsager, der kan være en del af en større kombination af symptomer, hvor både manden og kvinden er involveret. I alle tilfælde vil det være fordelagtigt for parret at søge en form for behandling for deres infertilitet. 

I denne sammenhæng kan det være gavnligt at spørge sin lokale osteopat til råds. Her vil I nemlig kunne komme til bunds i de bagvedliggende årsager, der hindrer jer i at få børn. Her vil hele kroppen blive undersøgt, og der vil typisk blive fokuseret på at fremme bevægeligheden i kroppen, for at området omkring bækkenet bliver optimeret i dets funktioner. 

Dertil vil en osteopat sørge for at skræddersy et videre behandlingsforløb til jer som par, der har fokus på jeres symptomer, for at jeres kroppe selv kan være med til at afhjælpe nogle af de mekaniske årsager til jeres infertilitet. 

Infertilitet er et landsdækkende problem 

Der er, som nævnt, desværre mange par, der oplever infertilitet som en hindring i at få børn i dag. Dertil er de omkring 20% af de par, der forsøger at blive gravide, der ikke lykkedes med dette, det første år der forsøges. Det er en relativt stor procentandel, og det kan i denne forbindelse godt betale sig at søge behandling for ufrivillig barnløshed for at finde frem til de bagvedliggende årsager. På denne måde kan I som par nemlig selv være med til at afhjælpe årsagerne og få behandlet de symptomer, der måtte være, der kan have en hindre effekt på jeres ønske om at blive forældre.