Sådan får du en god balance i maven

Hvis du kæmper med maveproblemer, kan det være svært at vide, hvor du skal starte. Det er vigtigt at få hjælp fra din læge, men der er også et par ting, du kan gøre derhjemme for at forsøge at finde lindring. En måde er at eksperimentere med din kost. Hvis du udelukker visse fødevarer, kan det hjælpe med at reducere mavesmerter, og du kan dermed finde frem til hvilke fødevarer din krop reagerer mindre godt overfor. I denne artikel giver vi dig et par gode råd til, hvordan du igen kan få din mave i balance.

Konsultér dig med din læge som det første

Hvis du kæmper med mavesmerter, er det første, du bør gøre at kontakte din læge. De vil kunne hjælpe dig med at udelukke eventuelle underliggende medicinske tilstande og give dig nogle tips om, hvordan du kan mindske dine symptomer. Din læge kan køre diverse test på dig, og det er dermed den klart sikreste måde at finde frem til dine mavesmerter. Måske du mangler mælkesyrebakterier, eller måske du er gluten-allergisk? Det er dog ikke altid at din læge kan finde noget, og der må man forsøge sig med alternative metoder.

Eksperimentér med din kost

En måde at forsøge at reducere mavesmerter på er ved at eksperimentere med din kost. Det kan du gøre ved at udelukke visse fødevarer fra din kost, som du tror, kan være årsag til problemerne. Denne udelukkelsesproces kan være vanskelig, og det kan tage noget tid at finde ud af, hvilke fødevarer der forårsager problemer. Det er dog vigtigt at være tålmodig og vedholdende meddenne proces. Når du har fundet de fødevarer, der giver problemer, kan du begynde at genindføre dem i din kost én efter én for at se, hvordan din krop reagerer.

Alternative mave behandlinger

Såfremt det er helt umuligt for dig at lokalisere roden til dine maveproblemer, kan du forsøge med lidt alternative metoder. Der findes metode udover de traditionelle, som f.eks. meditation, akupunktur og probiotika. Disse metoder har vist sig at være effektive for nogle mennesker med hensyn til at reducere mavesmerter. Det er dog vigtigt at huske, at alles krop er forskellig, så det, der virker for den ene person, virker måske ikke for den anden.