Er du i overgangsalderen? Giv kroppen de rigtige byggesten

Ligesom det kan være skræmmende at gå ind i puberteten, fordi ens krop ændrer sig, så er det at komme i overgangsalderen også uhyggeligt for mange. Muligheden for at få børn ad den normale vej forsvinder for evigt. Men du behøver ikke gå i panik, bare fordi du er i overgangsalderen. Mange møder denne tids biologiske ændringer med værdighed – og nogle kosttilskud kan hjælpe med det.

Søger du kosttilskud til overgangsalder? Så overvej rødkløver

Er du i overgangsalderen og har brug for kosttilskud? Søger du kosttilskud overgangsalder, kan du bl.a. lede efter produkter med urten rødkløver, der hos nogle tager brodden af diverse gener som svedeture og rastløshed. Rødkløverekstrakt kan du få på kapselform, som du så kan indtage lige før et måltid. Husk dog ikke at overskride den anbefalede dosis – hverken ved dette eller andre tilskud.

Hold slimhinder sunde med niacin via kost eller tilskud

Som noget andet kan du få produkter med niacin eller nikotinsyre, der er vigtigt for vedligeholdelse af slimhinder og hud. Ønsker du at indtage niacin via kosten, er kød, fuldkornsprodukter og fisk tre gode bud på, hvor du kan finde det. Hvis du ønsker et supplement, så du er sikker på, at du får nok niacin, kan du finde niacinholdige tabletter, fx med ingredienser som havtorn, fyrrebark og propolis.

Multivitamintilskud giver kroppen en masse byggesten

Et tredje kosttilskud til overgangsalder er multivitamin-blandinger, der selvfølgelig kan indeholde en masse forskelligt, hvad vitaminer angår, men som bl.a. kan indeholde vitamin A, B6, C og D, kroppen har godt af, når immunforsvaret skal holdes vedlige. De kan også have jern, hvilket bruges til blodet.

Husk dog at et kosttilskud ikke kan erstatte et egentligt måltid. Kosttilskud bør du kun tage, hvis din kost ikke giver dig den tilstrækkelige næring. Og før du søger kosttilskud, så overvej at ændre kosten.