Sådan får I et godt kontormiljø på arbejdspladsen

Det er vigtigt med et godt kontormiljø på arbejdspladsen – dels fordi det som medarbejder og leder er vigtigt at have et sted, hvor arbejdet kan foregå koncentreret, uforstyrret og effektivt. Men også fordi kontormiljøet skal give rum og plads til medarbejderen. Overvejer du om din virksomhed skal til at renovere kontorlokalerne på arbejdspladsen, og ønsker du at effektivisere dine medarbejders arbejdsgang. Så vil du finde denne artikel interessant. Her kan du blive klogere på, hvordan du skaber det gode kontormiljø på arbejdsplads.

Mindre støj i det åbne kontorområde

I et åbent kontormiljø kan der forekomme meget støj. Måske fordi flere medarbejdere skal kunne kommunikere med hinanden i løbet af arbejdsdagen, eller måske fordi meget af jeres arbejde foregår med massevis af telefonopkald. Uanset hvad kan masser af snak, skabe øget og generende støj i det åbne kontormiljø. Med akustikpaneler kan støjen faktisk dæmpes. Akustikpaneler er træpaneler, som kan opsættes på væggene i kontorbygningen, og altså skaber en lavere refleksion af lyden. Det er effektivt i et miljø, hvor meget larm kan forekomme.

Flytbare vægge

Nogle gange kan det være rart med flytbare vægge. Godt nok tager de ikke meget af den eventuelle støj, der kan være – men de giver en mulighed for at afskærme for det, der ellers kan forstyrre arbejdsdagen. Hvis kontoret konstant er fyldt med medarbejdere, der går op og ned ad gangene, kan det være distraherende. Derfor er flytbare vægge en god løsning på afskærmning, og en måde at effektivisere sin arbejdsdag på.

Hævesænkeborde

I dag har langt de fleste virksomheder hævesænkeborde, men har I endnu ikke det, vil det være en god idé at overveje. Et hævesænkebord giver medarbejderen muligheden for at justere bordets højde efter ønske og behov. Medarbejderen kan hæve bordet, så højt at medarbejderen kan stå op. Det betyder også, at ergonomien på arbejdspladsen effektiviseres, og chancerne for arbejdsskader mindskes.