Ondt i hælen?

Vi kender det alle sammen. De sko, man har haft i fem år og har brugt til adskillige fester og begivenheder, begynder pludselig at gøre ondt at have på. Du tænker, at det sikkert bare er på grund af hælene, og smider skoene for denne aften. Men den næste dag opdager du så, at smerten sidder i din ene hæl. Og den går ikke væk. Hvordan skal man bevæge sig fremad, når hælen gør ondt af gå på?

Behandling

Der kan være mange grunde til at have ondt i fødderne. Sko, der klemmer, forskellige størrelser fødder eller den klassiske vrikken om på dansegulvet. Men når smerten sidder i hælen, kan der være tale om hælspore, som er en betændelse i svangsenen. Dette er dog ikke altid tilfældet eller nødvendigt for at opleve en stor smerte i sin hæl, og derfor bruger man ofte samme behandlingsmidler, som mod hælspore. Her bruges forskellige typer af hælsporeindlæg, da behandlingen består af aflastning. Bedst er det, hvis man undgår at støtte på sin hæl, men dette er stort set umuligt i en længere periode. Derfor er et indlæg supersmart, både som aflastende- og lindrende middel.

Et indlæg til dig

Det er altid godt at have indlæg med i tasken, når man skal til et længere arrangement på benene. Hvad enten, du døjer med millimeter-forskellige benlængder, skostørrelser eller hård hud, kan et indlæg gøre underværker for, at du får en lige så god aften, som hvis du ikke havde det at bøvle med. Du behøver altså ikke have hælspore for at gøre brug af hælsporeindlæg. Begrebet dækker over mange typer af indlægssåler, så det er bare med at studere mulighederne og finde den sål, der passer til dit problem. Ingen kan se dit indlæg, og efter få ganges brug, kan du heller ikke mærke det. Men det kan din fod.