Tips til sunde og velplejede fødder 

Har du nogensinde oplevet smerte og ubehag ved at gå på grund af tørre, røde og revnede fødder? Det er en almindelig klage, men heldigvis kan det være nemt at forebygge med den rette pleje. Læs videre for at opdage effektive og enkle tips til at opretholde sunde og velplejede fødder. 

Vask dine fødder og brug creme

Efter bad så sørg for at vaske og tørre dine fødder grundigt, især mellem tæerne, for at fjerne bakterier og skidt. Tør huden grundigt, da våde fødder er mere tilbøjelige til at blive angrebet af svampeinfektioner. Påfør dertil ogsåen fugtighedscreme til dine fødder efter badet eller om aftenen før du går i seng. Cremen vil hjælpe med at bevare fugt i huden og forhindre tørre fødder revner. Et andet godt tip kan være at skære neglene jævnt og undgå at skære for tæt på huden. Negle, der er skåret for kort, kan føre til sår og infektioner. 

Undgå varme fodbade og exfolier 

Varme fodbade kan tørre ud huden og forværre revner. Brug derfor lunkent vand og tilsæt en blanding af bagepulver og salt for at berolige huden og bevare fugtighed. Fjern døde hudceller ved at exfoliere fødderne med en blød børste eller en fodfil en til to gange om ugen. Dette hjælper med at holde huden blød og smidig. Undgå dertil også at gå barfodet på hårde overflader, for hvis du går barfodet på hårde overflader som asfalt eller fliser, kan det forårsage revner og skader på huden. Bær altid beskyttende sko, når du går udendørs.  Undgå at bære sko, der er for stramme eller skærer ind i huden. 

Ved at følge disse tips kan du opretholde sunde og velplejede fødder og undgå tørhed, revner og andre fodproblemer. Husk at se en læge, hvis du har alvorlige fodproblemer eller revner, der ikke heles.